Historie

Stedet: Nylund, Gl. Rye

Nylund er gårdens navn. Et lille husmandssted fra sidst i 1890 ́erne og drevet som landbrug med roer, kartofler, korn, grise og køer frem til 1955, hvor skovfoged Carl Johan Nielsen og hans hustru Elly overtog stedet. 

Hurtigt blev jorden plantet til med skovtræer og juletræer, og der blev udruget fasaner og andet fjerkræ. Skovfoged Nielsen havde stadig sit skovfogedjob på Salten Langsø Skovdistrikt og passede i fritiden Nylund sammen med Elly.

Stille og roligt kom der flere forskellige planter til og private kunder begyndte at besøge Nylund, for at få gode planter og tilmed en dejlig snak med både Carl Johan og Elly.

Kundekredsen voksede og i 1975, blev det besluttet at opsige skovfogedjobbet og hellige sig Nylund fuldtids.
I 1976 overtog Nylund Planteskole detail varelager fra John Rolskovs Planteskole i Sdr. Vissing. Kundekredsen var hermed udvidet betydeligt og der blev meget travlt på Nylund. Carl Johan og Ellys to sønner Carl Jørgen og Mogens deltog, i deres fritid fra studierne på Aarhus Universitet, i arbejdet på Nylund.

Pludselig i november 1978 døde Skovfoged Nielsen efter få dages sygdom i en alder af bare 57 år.

Vil du læse mere, så klik her

............................................................................

Det er os du møder

Havearkitekten Irene Jensen

Irene er den kreative her på stedet. Uddannet gartner og blomsterdekorator. Alt fra knaphulsblomster til færdige haveplaner. 

Moderne blomsterbinderi tilpasset kundens stil.

Den 'gamle' gartner Erling Birk Jensen

Erling er efterhånden den 'gamle gartner'. Uddannet planteskolegartner, selvlært reklamemand. Klarer alt det praktiske på planteskolen og hjælper kunderne med 'det grove'.

Beskæring, klipning af hæk, anlægning af have og plantning m.m.