Vedr. Coronavirus

Vor butik er igen åben. Vi passer på hianden, der er godt plads på vort store areal. I butik og drivhus er der et max antal. Derfor har vi flyttet scanning af varer udendørs, for at begrænse tætheden af kunder i butikken.  

Velkommen!

I Gl. Rye mellem Silkeborg og Skanderborg ligger vor hyggelig planteskole. Det er i det Midtjyske Søhøjland, hvor det er aller smukkest, tæt på Himmelbjerget. Her hos os er planterne i højsædet, ligesom de gode råd og faglig vejledning. En ekstra service er konsulentrådgivning, hvor du her på nettet kan booke  1/2 times individuel rådgivning.

Firkløver
Haven Dag på søndag Frodighed og miljø

En have til planter, insekter, dyr og mennesker

 

En frodig have med store planter øger havens evne til at ånde. Den livsnødvendige fotosyntese, hvor CO2 omdannes til ilt og kulstof (samt energi) sker hver gang der findes en celle med grønkorn. Antallet af celler, der kan hjælpe med at ånde øges i takt med, at der plantes flere og flere planter. Kraftige og hurtigtvoksende stauder, frugttræer og frugtbuske, rosenbuske, slyngende klematis, sommerblomster og krydderurter. Alle planter laver fotosyntese – selv græsplænen hjælper til.

Artsdiversiteten øges

En 10 hektar stor kornmark laver også fotosyntese, men når der kun står én type afgrøde, så er marken ikke så populær for insekter og dyr. Hvis haverne kun består af græsplæne og bøge- eller ligusterhæk, så er der heller ikke så interessant at være, hvis man som bi er på jagt efter pollen og nektar.

Plant derfor mange forskellige planter. Planter, der allerede i det tidlige forår blomstrer, planter der blomstrer hele sommeren og planter, der også i det sene efterår har evnen til at danne blomsterknopper, der springer ud og hjælper insekterne med føde.

Et godt plantetidspunkt

Havens Dag afholdes for 29. gang. Alle år har havecentre og planteskoler landet over sat fokus på, at forårets og sommerens aktiviteter med at plante i haven, godt kan holde ved, selvom dagene er blevet kortere og termometret viser noget lavere temperaturer. Havens Dag, der hvert år holdes d. 2. søndag i september, kickstarter den store plantesæson. Havecentre og planteskoler er fyldt til bristepunktet med et ekstrastort sortiment, så det er oplagt at plante nyt i efteråret.

Stort forbrugerønske

Over hele landet oplever gartnerne i havecentre og planteskoler øget efterspørgsel på planter, der kan bidrage positivt til naturens diversitet. Der er stor vilje til at gøre noget, så vores insekter får bedre vilkår, dyrene vender tilbage og mon ikke også at vi mennesker kan lære at se mere “naturligt” på vores haver. Lidt vildskab, utrimmede planter, flere blomster og masser af bier. Vi håber at kunne bidrage til, at danskernes haver fortsat vil kunne bidrage til et øget insektliv, og at vi som mennesker også finder mere ro og hvile i vores grønne oaser – LAD HAVEN ÅNDE

Ny service fra Nylund

Ny service på Nylund - Take Away

En ny service fra Nylund for dig der ikke har mulighed for at besøge os i Gl. Rye eller som ikke ønsker at forlade hjemmet i disse corona-tider.

- Du sender en mail eller ringer på de varer du ønsker og vi leverer dem på din adresse indenfor 3-5 hverdage.

 mail@nylund.dk eller 86 89 82 00

Unik service du ikke finder hvor som helst

Hækplanter

Hækplanter - Unik kvalitet

Gro-garanti! Vi har egnes bedste planter og "tør" derfor give hele to års gro-garanti fra købsdatoen. Se mere klik her

Haveplan

Få en planteekspert på besøg i din have. Det kan være til design af et nyt bed, idéer til forandring eller bare en havesnak.  Se mere klik her

Plæneservice

Græsplæne Vi hjælper dig med den nye plæne. Her får du det hele samme sted. Frø, gode råd og lån af værktøj; tromle såmaskine, rive og greb.  Se mere klik her 


Her & Nu i haven - og deromkring

Det sker hele tiden spændende ting i haven - ikke to dage er ens.

Hvornår er det tid?
Vi vil på denne Nyhedskanal prøve at holde dig orienteret om hvornår det er tid for forskellige gøremål i have, samt om evt. udfordringer som vil kalde på aktion. Det kan være tørke (behov for vanding), nattefrost (behov for afdækning), tid at gøde, tid for beskæring, varsel om evt. sydomme og skadeyrsangreb.

Flere nyheder

Åbningstider - - - - - - - - Telefon 86 89 82 00 - - - - - - - -

Hækken plantes nu

Vi har egnens bedste hækplanter - med 2 års grogaranti

- Ring og få en snak om størrelser og priser.

Det er sensommer, det er lunt, høj himmel, køligtt fra morgenstunden - herligt vejr. Det kan planterne godt lide. Den synlige vækst er næsten stoppet, men under jorden udvikler rødderne sig kraftigt og derfor det er årets beste plantetid.

Planter til et færdigt bed

- Ta´et billed med af hvor du vil placere bedet og vi laver en planteskitse.

Plante til et bed RHODODENDRON BED 1 (4 kvm.). Indhold: 3 Rhododendron, 1 Azalia, 1 Skimmia, 10 Lyng , 2 Sphagnum Normal pris kr. 1755.- Nu kr. 1.500
Planter til et bed mere BUSKE BED 2 4 Blomstrende buske, 1 Stedsegrøn, Champost Normalpris kr. 839,00. Nu kr. 600.-
Roser i haven og til husets vaser ROSENBED BED 3 (1,5 kvm). 3 stk Roser, 5 stk Lavendel, 1 ps. Rosenjord. Normalpris kr. 636,-. Nu kr. 500.-
Gå til De gode tilbud *******Klik her for at se flere gode tilbud***

Facebook - her kan du stille spørgsmål eller bede om gode råd

Indrømmet, vi oplever - at I kære besøgende/kunder - kender til detaljer/emner i planteverdenen , som vi ikke kan matche, trods efterhånden 40 år i branchen. Det er det spændendende ved at være gartner! Vi vil gerne hele tiden lære nyt og derfor er du velkommen til at skrive kommentarer eller rette os her på vor Facebook side.

Her kan du se vor nyeste vidio

............................................................................

............................................................................

Haveglæder Efterår 2018 Nyeste Havemagasin

Nyeste udgave af Magasinet Haveglæder er nu på gaden.

32 sider med inspiration, gode råd og vejledning. Få et expl. gratis i butikken eller læs det her.