Vedr. Coronavirus

Planteskolen og butikken er åben. Vi har et meget stort salgsareal og derfor vil kundetætheden være beskedent. Vi opfordre til, at der holdes en passende  afstand til andre i vor indedørs butik og drivhus.

Vor konsulentordning er igen åben. 

Velkommen!

I Gl. Rye mellem Silkeborg og Skanderborg ligger vor hyggelig planteskole. Det er i det Midtjyske Søhøjland, hvor det er aller smukkest, tæt på Himmelbjerget. Her hos os er planterne i højsædet, ligesom de gode råd og faglig vejledning. En ekstra service er konsulentrådgivning, hvor du her på nettet kan booke  1/2 times individuel rådgivning.

Firkløver
Haven Dag på søndag Frodighed og miljø

En have til planter, insekter, dyr og mennesker

 

En frodig have med store planter øger havens evne til at ånde. Den livsnødvendige fotosyntese, hvor CO2 omdannes til ilt og kulstof (samt energi) sker hver gang der findes en celle med grønkorn. Antallet af celler, der kan hjælpe med at ånde øges i takt med, at der plantes flere og flere planter. Kraftige og hurtigtvoksende stauder, frugttræer og frugtbuske, rosenbuske, slyngende klematis, sommerblomster og krydderurter. Alle planter laver fotosyntese – selv græsplænen hjælper til.

Artsdiversiteten øges

En 10 hektar stor kornmark laver også fotosyntese, men når der kun står én type afgrøde, så er marken ikke så populær for insekter og dyr. Hvis haverne kun består af græsplæne og bøge- eller ligusterhæk, så er der heller ikke så interessant at være, hvis man som bi er på jagt efter pollen og nektar.

Plant derfor mange forskellige planter. Planter, der allerede i det tidlige forår blomstrer, planter der blomstrer hele sommeren og planter, der også i det sene efterår har evnen til at danne blomsterknopper, der springer ud og hjælper insekterne med føde.

Et godt plantetidspunkt

Havens Dag afholdes for 29. gang. Alle år har havecentre og planteskoler landet over sat fokus på, at forårets og sommerens aktiviteter med at plante i haven, godt kan holde ved, selvom dagene er blevet kortere og termometret viser noget lavere temperaturer. Havens Dag, der hvert år holdes d. 2. søndag i september, kickstarter den store plantesæson. Havecentre og planteskoler er fyldt til bristepunktet med et ekstrastort sortiment, så det er oplagt at plante nyt i efteråret.

Stort forbrugerønske

Over hele landet oplever gartnerne i havecentre og planteskoler øget efterspørgsel på planter, der kan bidrage positivt til naturens diversitet. Der er stor vilje til at gøre noget, så vores insekter får bedre vilkår, dyrene vender tilbage og mon ikke også at vi mennesker kan lære at se mere “naturligt” på vores haver. Lidt vildskab, utrimmede planter, flere blomster og masser af bier. Vi håber at kunne bidrage til, at danskernes haver fortsat vil kunne bidrage til et øget insektliv, og at vi som mennesker også finder mere ro og hvile i vores grønne oaser – LAD HAVEN ÅNDE

Champost jordforbedring

Champost Jordforbedring
- udviklet Til økologisk brug

Champost Jordforbedring består af komposteret og pasteuriseret hestemøg.

Rideskolerne i Thy leverer deres hestemøg til Champost, hvorefter det på kontrolleret vis bliver komposteret. Modsat andre typer af jordforbedringsmidler indeholder Champost Jordforbedring ingen spagnum,  ammoniak eller svovlsyre. Den naturberigede kompost er 100 % fri for ukrudtfrø, svampesygdomme, salmonella og skadedyr. Du får et ensartet organisk produkt specielt egnet til havebrug.

Komposten har en grov porøs struktur, der gør den let og luftig. Netop sådan en jord er nødvendig for at mikroorganismer, smådyr m.m. kan nedbryde komposten til humus. Samtidig giver det en jord, der er let at arbejde med.

Jordforbedring i alle Champosts produkter

Den organiske og næringsrige jordforbedring danner rammen for vores brede sortiment af jord til havebrug. De indeholder alle jordforbedring i større eller mindre omfang alt afhængig, hvilket formål jorden skal anvendes til.

Fri for spagnum

Komposten er fri for spagnum, hvilket er et bevidst valg. Vores mål er at udvikle spagnumfrie produkter, hvor vi tilsætter andre jordforbedrende materialer, som erstatter de egenskaber som spagnum indeholder. Spagnum er et næringsfattigt organisk materiale gravet op fra moser i ind- og udlandet. For at bevare vores naturarv og tænke på miljøet, er det vigtigt, at flere moser i dag bliver fredet.

Naturlig gødning

Når du anvender Champost Jordforbedring skal du ikke tilføre yderligere gødning det første år. Den naturlige gødning fra hestemøget tilføres langsomt jorden. Jordforbedringen fremmer jordens evne til at holde på vand og plantenæringsstoffer.

Godkendt til økologisk dyrkning

Vores jordforbedrings produkt er godkendt til økologisk dyrkning.* Interessen for at dyrke og spise sine egne økologiske grøntsager er populært. Vælger du at dyrke dine afgrøder i jord fra Champost, dyrker du økologisk og slipper for rester af kunstgødning i maden.

Mange haveejere ser kunstgødning og sprøjtegift som en genvej til en flot have, hvilket kan være den hurtigste løsning, men det er en uholdbar løsning rent miljø- og gødningsmæssigt. Anvender du kunstgødning, bliver planterne ofte overgødet, hvilket forurener jorden og grundvandet. Vælger du et organisk gødet jordprodukt, er du sikret en bæredygtig og næringsrig jord, som er langtidsgødet. Det giver kraftige planter, grøntsager og frugt med mere smag.

Undgå ukrudt

Lægger du om foråret et ca. 5 cm tykt lag Champost Jordforbedring ud i dine blomsterbede, langs hækken eller omkring dine stauder og træer, vil jorden lukke af for lyset og derved forhindre ukrudt i at spire. Og du undgår at luge ukrudt hele sommeren.

Lægger du Champost Jordforbedring ud om efteråret, vil det beskytte planterne mod frosten hele vinteren.

Blandes i jorden

Har du en meget tung og leret jord, kan du vælge at blande din eksisterende jord med Champost Jordforbedring. Du vil opleve, at jorden bliver mere porøs og nemmere at arbejde med. Jordforbedringen giver planterne en god start.

Plant aldrig direkte i Champost Jordforbedring, da koncentrationen af næringsstoffer er meget stor og kan svide plantens rødder.

Hækken plantes nu

Vi har egnens bedste hækplanter - med 2 års grogaranti

- Ring og få en snak om størrelser og priser.

Ny service fra Nylund

Ny service på Nylund - Take Away

En ny service fra Nylund for dig der ikke har mulighed for at besøge os i Gl. Rye eller som ikke ønsker at forlade hjemmet i disse corona-tider.

- Du sender en mail eller ringer på de varer du ønsker og vi leverer dem på din adresse indenfor 3-5 hverdage.

Gratis levering i Søhøjlandet/Midtjylland

mail@nylund.dk eller 86 89 82 00

Unik service du ikke finder hvor som helst

Hækplanter

Hækplanter - Unik kvalitet

Gro-garanti! Vi har egnes bedste planter og "tør" derfor give hele to års gro-garanti fra købsdatoen. Se mere klik her

Haveplan

Få en planteekspert på besøg i din have. Det kan være til design af et nyt bed, idéer til forandring eller bare en havesnak.  Se mere klik her

Plæneservice

Græsplæne Vi hjælper dig med den nye plæne. Her får du det hele samme sted. Frø, gode råd og lån af værktøj; tromle såmaskine, rive og greb.  Se mere klik her 


Her & Nu i haven - og deromkring

Det sker hele tiden spændende ting i haven - ikke to dage er ens.

Hvornår er det tid?
Vi vil på denne Nyhedskanal prøve at holde dig orienteret om hvornår det er tid for forskellige gøremål i have, samt om evt. udfordringer som vil kalde på aktion. Det kan være tørke (behov for vanding), nattefrost (behov for afdækning), tid at gøde, tid for beskæring, varsel om evt. sydomme og skadeyrsangreb.

Flere nyheder

Åbningstider - - - - - - - - Telefon 86 89 82 00 - - - - - - - -

Hækken plantes nu

Vi har egnens bedste hækplanter - med 2 års grogaranti

- Ring og få en snak om størrelser og priser.

Det er sensommer, det er lunt, høj himmel, køligtt fra morgenstunden - herligt vejr. Det kan planterne godt lide. Den synlige vækst er næsten stoppet, men under jorden udvikler rødderne sig kraftigt og derfor det er årets beste plantetid.

Planter til et færdigt bed

- Ta´et billed med af hvor du vil placere bedet og vi laver en planteskitse.

Plante til et bed RHODODENDRON BED 1 (4 kvm.). Indhold: 3 Rhododendron, 1 Azalia, 1 Skimmia, 10 Lyng , 2 Sphagnum Normal pris kr. 1755.- Nu kr. 1.500
Planter til et bed mere BUSKE BED 2 4 Blomstrende buske, 1 Stedsegrøn, Champost Normalpris kr. 839,00. Nu kr. 600.-
Roser i haven og til husets vaser ROSENBED BED 3 (1,5 kvm). 3 stk Roser, 5 stk Lavendel, 1 ps. Rosenjord. Normalpris kr. 636,-. Nu kr. 500.-
Gå til De gode tilbud *******Klik her for at se flere gode tilbud***

Facebook - her kan du stille spørgsmål eller bede om gode råd

Indrømmet, vi oplever - at I kære besøgende/kunder - kender til detaljer/emner i planteverdenen , som vi ikke kan matche, trods efterhånden 40 år i branchen. Det er det spændendende ved at være gartner! Vi vil gerne hele tiden lære nyt og derfor er du velkommen til at skrive kommentarer eller rette os her på vor Facebook side.

Her kan du se vor nyeste vidio

............................................................................

............................................................................

Haveglæder Efterår 2018 Nyeste Havemagasin

Nyeste udgave af Magasinet Haveglæder er nu på gaden.

32 sider med inspiration, gode råd og vejledning. Få et expl. gratis i butikken eller læs det her.